1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ugyan havi összevetésben már májusban is csökkenést láthattunk, mégis negatív meglepetésként hat, hogy a friss statisztika júniusban éves összehasonlításban is visszaesést mutat.

Pénteken közölte júniusra vonatkozó első becslését az ipari kibocsátásra vonatkozóan a statisztikai hivatal, amely minden adatsoron csökkenést mutat.

Mind a nyers, mind a teljesítményt pontosabban megragadó munkanappal kiigazított éves ráta 0,3-0,3 százalékos visszaesést jelez. Az előző hónaphoz képest pedig 2,4 százalékos zsugorodást láthatunk a volumenben. Így ez az adatsor immár második hónapja csökken.

Az első félévben ugyan valamelyest nőtt, de nem muzsikált jól a magyar ipar, hiszen mindössze 2,3 százalékos pluszt látni a kibocsátásban. Ez elsősorban Győr-Sopron megye gyenge adatainak köszönhető.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!