<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az MKB Bank Zrt. közgyűlése Erdei Tamás vezérigazgatót ismételten megválasztotta a bank igazgatóságának elnökévé. Az új mandátum 2011-ben fog lejárni.

Erdei Tamás

A csütörtökön megtartott felügyelőbizottsági ülésen további, stratégiai szempontból kiemelkedő jelentőségű tisztség betöltésével is megbízták Erdeit, ő lett a felügyelőbizottság Közép-Kelet-Európai Csoportirányítási Bizottságának elnöke. Ezen bizottság másik két tagja: dr. Michael Kemmer, a BayernLB igazgatóságának elnöke és dr. Ralph Schmidt, a BayernLB igazgatóságának tagja.

Az MKB rendkívüli közgyűlése a társasági törvény által kínált alternatív lehetőséggel élve az MKB felügyelőbizottságát ügydöntő felügyelőbizottsággá alakította át. A jövőben ezen testület tagjai nem csak ellenőrzési feladatokat fognak ellátni, hanem az igazgatóság tagjaival együtt döntenek a kockázati stratégiáról, valamint a kiemelkedően nagy összegű kötelezettségvállalásokról is.

Az újjáalakult igazgatóság a bank elnök-vezérigazgatójának vezetése alatt a vezérigazgató-helyettesekből áll. Így az új igazgatóság összetétele: Erdei Tamás (elnök), dr. Balogh Imre, Bolla Csilla, dr. Kraudi Adrienne, dr. Patyi Sándor, dr. Simák Pál és Neil Watson, áll a társaság közleményében.

A közgyűlés a felügyelőbizottság tagjai sorába a megválasztotta dr. Ralph Schmidtet, a BayernLB igazgatóságának tagját, Andreas Dörhöfert, a BayernLB leányvállalatának, a Hypo-Alpe-Adria Bank kockázati vezetőjét, valamint a munkavállalók képviselőjeként Dudásné Lőrincz Ibolyát, az MKB Bank főosztályvezető-helyettesét. Így a felügyelőbizottság összetétele: dr. Michael Kemmer (elnök), Asbóthné Tóth Éva, Paul Bodensteiner, Andreas Dörhöfer, Dudásné Lőrincz Ibolya, dr. Kotulyák Éva, dr. Siegfried Naser, dr. Ralph Schmidt és Alois Steinbichler.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.