2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) nyáron megszakadt magyar tárgyalások felújítását tartották fontosnak az EU-tagországok pénzügyminiszterei és az Európai Bizottság illetékesei a témáról kedden Brüsszelben folytatott eszmecserén.

Az uniós pénzügyminiszterek ebéd keretében, kötetlen formában cseréltek véleményt a Magyarország középtávú pénzügyi konszolidációját segítő nemzetközi támogatási program helyzetéről. Az egyeztetésen jelen volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki azonban Brüsszelben nem tartott sajtótájékoztatót.

Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio magyar újságíróknak azt mondta, az eszmecserén megerősítették a bizottság és a tagországok készségét arra, hogy "megkönnyítsék a párbeszédet a tárgyalások felújításának érdekében". Hangoztatta, hogy a folytatás elsősorban a magyar féltől függ.

A szóvivő úgy vélekedett, mindenkinek érdeke, hogy helyreálljon a párbeszéd az államháztartási konszolidációra vonatkozó elképzelésekről, és a magyar irányokat megerősítse a brüsszeli bizottság és az IMF is.

Mint mondta, a mostani felszólalásokban utaltak arra is, hogy a hiánycsökkentés érdekében szükséges és tervezett intézkedések még további tisztázásra szorulnak. Kiemelte, hogy a bizottság még mindig lát egy, a GDP-hez viszonyított 0,3 százalékpontos többletet az idei 3,8 százalékos hiánycélhoz képest, és nem világos, milyen intézkedésekkel sikerülhet ezt leszorítani. Úgy értékelte, a hitelesség, a kiszámíthatóság szempontjából is fontos lenne, hogy a párbeszéd folytatódjon a nemzetközi partnerekkel.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!