Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) nyáron megszakadt magyar tárgyalások felújítását tartották fontosnak az EU-tagországok pénzügyminiszterei és az Európai Bizottság illetékesei a témáról kedden Brüsszelben folytatott eszmecserén.

Az uniós pénzügyminiszterek ebéd keretében, kötetlen formában cseréltek véleményt a Magyarország középtávú pénzügyi konszolidációját segítő nemzetközi támogatási program helyzetéről. Az egyeztetésen jelen volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki azonban Brüsszelben nem tartott sajtótájékoztatót.

Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio magyar újságíróknak azt mondta, az eszmecserén megerősítették a bizottság és a tagországok készségét arra, hogy "megkönnyítsék a párbeszédet a tárgyalások felújításának érdekében". Hangoztatta, hogy a folytatás elsősorban a magyar féltől függ.

A szóvivő úgy vélekedett, mindenkinek érdeke, hogy helyreálljon a párbeszéd az államháztartási konszolidációra vonatkozó elképzelésekről, és a magyar irányokat megerősítse a brüsszeli bizottság és az IMF is.

Mint mondta, a mostani felszólalásokban utaltak arra is, hogy a hiánycsökkentés érdekében szükséges és tervezett intézkedések még további tisztázásra szorulnak. Kiemelte, hogy a bizottság még mindig lát egy, a GDP-hez viszonyított 0,3 százalékpontos többletet az idei 3,8 százalékos hiánycélhoz képest, és nem világos, milyen intézkedésekkel sikerülhet ezt leszorítani. Úgy értékelte, a hitelesség, a kiszámíthatóság szempontjából is fontos lenne, hogy a párbeszéd folytatódjon a nemzetközi partnerekkel.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.