TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kiigazított adat mindössze 3,5 százalékos bővülést mutat.

Bár kétségtelen, hogy a 11 százalékos növekedésről szóló, ma publikált KSH adat impozánsnak tűnik, de ha kiszűrjük a munkanaphatást (idén augusztusban 3 munkanappal többet dolgoztunk), akkor augusztusban csak 3,5 százalékkal nőtt a magyar ipar teljesítménye. Ez pedig, figyelembe véve az első félév gyengélkedését, nem tűnik elégnek ahhoz, hogy 2016-ot összességében erős évnek tekintsük.

Már csak azért sem, mert a havi összevetésű, vagyis idén júliushoz hasonlító adat mindössze 1,6 százalékos bővülést mutat. Pedig a júliusi termelés három havi mélypontot jelzett.

Az ipari termelés volumene idén egyébként az év első nyolc hónapjában 2,3 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.