1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kiigazított adat mindössze 3,5 százalékos bővülést mutat.

Bár kétségtelen, hogy a 11 százalékos növekedésről szóló, ma publikált KSH adat impozánsnak tűnik, de ha kiszűrjük a munkanaphatást (idén augusztusban 3 munkanappal többet dolgoztunk), akkor augusztusban csak 3,5 százalékkal nőtt a magyar ipar teljesítménye. Ez pedig, figyelembe véve az első félév gyengélkedését, nem tűnik elégnek ahhoz, hogy 2016-ot összességében erős évnek tekintsük.

Már csak azért sem, mert a havi összevetésű, vagyis idén júliushoz hasonlító adat mindössze 1,6 százalékos bővülést mutat. Pedig a júliusi termelés három havi mélypontot jelzett.

Az ipari termelés volumene idén egyébként az év első nyolc hónapjában 2,3 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!