TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az OTP Bank kölcsönportfóliója együtt romlik a gazdasági válság mélyülésével Kelet-Európában, azonban a pénzintézet ellenőrzés alatt tartja a folyamatot, és a fejlemények nem veszélyeztetik a bank céljait, írta szerdán a Reuters hírügynökség, az OTP Bankcsoport vezérigazgató-helyettesét, Urbán Lászlót idézve.

Közép-Európa legnagyobb független bankja jó úton van idei célja, a 150 milliárd forintot meghaladó adózott eredmény felé, és nincs szüksége új tőkére 2010 végéig, írta a Reuters az Urbánnal készített interjú alapján. A Dow Jones hírügynökség ezzel összefüggésben szintén idézte Urbán László nyilatkozatát arról, hogy a második negyedévben a kockázati tartalékolás kevesebb mint a fele volt a tartalékszámítás előtti üzemi eredménynek. A költség/eredmény arány szintén a vállalati előrejelzés közelében alakul, leépítések és bérbefagyasztás nyomán.

- Mindazonáltal kimenni a piacra, az jó precedenst teremt, végülis a bankrendszernek így kell működnie normálisan. Nincs nyomás, amely szükségessé tenné, hogy kimenjünk a (tőke)piacra, és ha megtesszük, annak minden bizonnyal csak referenciacélja lesz, és ez fogja meghatározni az összeget is - idézte Urbán szavait a Reuters.

Urbán elmondta, hogy az OTP hamarosan befejezi a tárgyalásokat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 200 millió eurós alárendelt kölcsönről és az együttműködés más formáiról, de - mint mondta - "ez nem sürgős".

Urbán azt is elmondta, hogy a csoport külföldi leányintézményeinek esetleg szükségük lesz 100-200 millió dollár friss tőkére még az idén, főleg a tőkemegfelelési mutatók felügyeleti újraszabályozása miatt, és az OTP nem tervezi egyetlen külföldi egysége eladását sem, hiszen azok - mint mondta - "mind megfelelően el vannak látva tőkével, likvidek, és egyikük sem húzza le a csoportot".

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.