<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egymillió forint bírságot szabott ki a Hankook cégre - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

A szakszervezet közlése szerint a dunaújvárosi Hankook Tire Magyarország Kft. vezetése az emberi méltóságot sértő módon bánt a helyi szakszervezet tisztségviselőjével, ezért egymillió forint büntetést kell fizetnie a cégnek.

A helyi szakszervezet vezetője azért jelentette fel a koreai tulajdonú céget, mert érdekvédelmi munkája miatt főnökei többször is az emberi méltóságát sértő módon viselkedtek vele, egyebek mellett megfenyegették, hogy kirúgják, ha érdekvédelmi munkáról beszél a kollégáival. A panaszos szerint többször kiabáltak vele, ellenséges hangulatot gerjesztettek közte és a kollégái között, s minden eszközzel akadályozták az érdekvédelmi munkát.

Annak ellenére, hogy a cég vezetése a meghallgatás során tételesen cáfolta a felsorakoztatott állításokat, amelyeket egyébként tanúvallomások is alátámasztottak, az EBH megalapozottnak ítélte a bejelentést - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben.

A szakszervezet közleményében utal arra, hogy két hónapon belül a második egymillió forintos büntetést kapja a Hankook. Korábban  sorozatos szakszervezet-ellenes magatartása miatt büntették meg a dunaújvárosi céget, akkor az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) kötelezte egymillió forint megfizetésére. A Hankooknál tapasztalt törvénysértésekről korábban az ágazat érdekvédője, a vegyipari szakszervezet, a VDSZ tett bejelentést, amelyet az OMMF Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége megalapozottnak talált. A Hankook akkor fellebbezett, keresetét azonban a másodfokú hatóság elutasította.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.