2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egymillió forint bírságot szabott ki a Hankook cégre - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

A szakszervezet közlése szerint a dunaújvárosi Hankook Tire Magyarország Kft. vezetése az emberi méltóságot sértő módon bánt a helyi szakszervezet tisztségviselőjével, ezért egymillió forint büntetést kell fizetnie a cégnek.

A helyi szakszervezet vezetője azért jelentette fel a koreai tulajdonú céget, mert érdekvédelmi munkája miatt főnökei többször is az emberi méltóságát sértő módon viselkedtek vele, egyebek mellett megfenyegették, hogy kirúgják, ha érdekvédelmi munkáról beszél a kollégáival. A panaszos szerint többször kiabáltak vele, ellenséges hangulatot gerjesztettek közte és a kollégái között, s minden eszközzel akadályozták az érdekvédelmi munkát.

Annak ellenére, hogy a cég vezetése a meghallgatás során tételesen cáfolta a felsorakoztatott állításokat, amelyeket egyébként tanúvallomások is alátámasztottak, az EBH megalapozottnak ítélte a bejelentést - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben.

A szakszervezet közleményében utal arra, hogy két hónapon belül a második egymillió forintos büntetést kapja a Hankook. Korábban  sorozatos szakszervezet-ellenes magatartása miatt büntették meg a dunaújvárosi céget, akkor az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) kötelezte egymillió forint megfizetésére. A Hankooknál tapasztalt törvénysértésekről korábban az ágazat érdekvédője, a vegyipari szakszervezet, a VDSZ tett bejelentést, amelyet az OMMF Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége megalapozottnak talált. A Hankook akkor fellebbezett, keresetét azonban a másodfokú hatóság elutasította.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!