TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az uniós csatlakozás küszöbén az Intrastat külkereskedelmi statisztikai rendszer áttekintése egyre aktuálisabb. A rendszer bevezetése több ezer vállalat életében hoz majd változásokat.

6. ÖSSZEFOGLALÁS

Az itt bemutatott Intrastat adatszolgáltatási módszer nem bonyolultabb mint az eddig a vámeljárásban használt készlet- és gyártáskövetési rendszer. A leglényegesebb különbség a beépülés nyilvántartásában lakozik, hiszen nem szükséges a vállalati belső felhasználást folyamatosan és szigorúan a FIFO elv szerint követni.

Nyilvánvaló, hogy a reális, jól definiált adatigény kielégítésére kidolgozott legkiválóbb módszer is csak akkor ér valamit, ha megfelelő mennyiségű és minőségű adat áll az Intrastat rendelkezésére. A kulcsszerep e tekintetben az alapadatok minősége, valamint a nyitott vevői és szállítói állományok kiegészített információ tartalma. Törekedjünk az elektronikus bevallások elkészítésére, mert rövidtávon sincs értelme a papíralapú megoldással vesződni.

7. HIVATKOZÁSOK

1., Központi Statisztikai Hivatal KSH weboldala magyar nyelven
2., Európai Unió Eurostat weboldala angol, német és francia nyelven

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.