1p

Vasárnap váratlanul benyújtotta lemondását a Deutsche Bank (DB) két vezérigazgatója Jürgen Fitschen és Anshu Jain.

A DB közleménye szerint Anshu Jain 2015. június 30-án válik meg hivatalától, Jürgen Fitschen megbízatása pedig a társaság 2016. májusi részvényesi közgyűlését követően szűnik meg.

A június 30-án megüresedő társ-vezérigazgatói posztot John Cryan, a felügyelőbizottság tagja tölti be, aki Jürgen Fitschen jövő májusi távozása után már egy személyben látja majd el a vezérigazgatói feladatokat.

John Cryan a vezérigazgatói feladatkör átvételével megválik felügyelőbizottsági tagságától. A brit születésű bankár 2013 óta volt tagja a DB felügyelőbizottságának, ahol a belső ellenőrzési bizottságot vezette és tagja volt a kockázati bizottságnak. John Cryan 2008 és 2011 között az UBS pénzügyi igazgatója volt.

Anshu Jain a felügyelőbizottság kérésére 2016 januárjáig tanácsadóként szolgál tovább a DB-nél, Jürgen Fitschen pedig a társaság jövő évi részvényesi közgyűléséig hivatalban marad és fokozatosan adja át feladatkörét az új igazgatónak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!