TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

2017 januárjában az ipari termelés volumene 6,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az ipari termelés volumene 6,5 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,6 százalékkal nőtt, idén januárban ugyanis kettővel több munkanap volt, mint a múlt  év első hónapjában - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az előző hónaphoz viszonyítva januárban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás három havi emelkedés után 0,1 százalékkal csökkent.


Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: a trend változatlan, az előző hónapokhoz hasonlóan a főbb ágazatokban inkább a stagnálás volt a jellemző az év első hónapjában.

Tavaly az ipari termelés öt hónapban - februárban, áprilisban, májusban, augusztusban és novemberben - nőtt az előző év azonos időszakához képest, hét hónapban pedig csökkent. A legnagyobb, 10,8 százalékos növekedés augusztusban történt. Éves bázison tavaly márciusban esett vissza leginkább az ipari termelés, 5,6 százalékkal.

A munkanappal kiigazított adatok szerint tavaly hét hónapban nőtt, négyben csökkent, júliusban pedig stagnált az ipari kibocsátás az előző év azonos időszakához viszonyítva. Munkanaphatástól megtisztítva áprilisban volt a legnagyobb növekedés, 4,7 százalékos, szeptemberben pedig a legnagyobb csökkenés, 3,7 százalékos.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.