1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új áfa-törvény kerül az Országgyűlés elé, azonban nem várható áfa-csökkentés, mint ahogy más adónemeké sem - mondta el Veres János pénzügyminiszter.

"Új áfa-törvényt fogunk beterjeszteni az Országgyűléshez, ez a mostani szándékok szerint mértékváltoztatásokat nem fog tartalmazni. Alapvetően eljárási és elszámolási egységesítés fog a törvény szövegében megjelenni annak érdekében, hogy minél kevésbé tudjanak visszaélni az áfa-szabályokkal azok, akik ezzel az eddigiekben visszaéltek" - közölte Veres János.

A pénzügyminiszter leszögezte: nem kívánnak módosítani az infláció tervezett mértékén, megítélése szerint reális, hogy a következő év végén a 3 százalékos inflációs célt Magyarország eléri. Hozzátette, hogy a mezőgazdasági árak "szolid mértékű" emelkedése ugyanakkor fékezni fogja az inflációcsökkenés mértékét.

Veres János megerősítette: "szemben bizonyos lapértesülésekkel, Magyarországon jelenleg és a közeljövőben adócsökkentésre lehetőséget nem látunk. Fontos az, hogy konzekvensen a következő hónapokban és években is szélesítsük az adófizetők körét, és ez teremti majd meg a bejövő többletbevételek eredményeképpen az adómértékek csökkentésének a lehetőségét.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!