2008. március 7. 08:24

Veres János szerint a tervezett adó- és járulékcsökkentéshez 250 milliárd forintos összeg felett nincs mozgástér - erről a pénzügyminiszter Nyíregyházán beszélt csütörtök este az Új Magyarország kormányzati konferencián.

A pénzügyi tárca vezetője ugyanakkor hozzátette: minden javaslatra fogadókész a kormányzat, s azt szeretnék, ha az átalakításhoz az eddig ismertté vált négy javaslat mellett továbbiak is születnének.

A változatok közül a kormány a tervek szerint áprilisban választ, s a parlament júniusban hozhatja meg döntését.

A konferencián Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter azt emelte ki, hogy szigorító, ösztönző és támogató intézkedéseket egyaránt hoznak majd a foglalkoztatást javításához.

A pénzügyminiszter az adó- és járulékcsökkentéshez ismertté vált eddigi elképzelésekről kifejtette: szerinte ezermilliárd forinton felüli módosításra nincs mód, ötszázmilliárd esetében sem veszik figyelembe kellően a javaslattevők a meglévő korlátokat, míg alatta figyelembe veszik ugyan, de a hatásokra is tekintettel kell lenni.

Úgy vélekedett, hogy 250 milliárd forint összegű mozgástér látszik a legreálisabbnak az átalakítás mértékénél, s ennek a hatásai tűnnek a legjobbak a pénzügyi egyensúly tartása tekintetében.

MTI/Menedzsment Fórum