2008. március 7. 08:24

Veres János szerint a tervezett adó- és járulékcsökkentéshez 250 milliárd forintos összeg felett nincs mozgástér - erről a pénzügyminiszter Nyíregyházán beszélt csütörtök este az Új Magyarország kormányzati konferencián.

A pénzügyi tárca vezetője ugyanakkor hozzátette: minden javaslatra fogadókész a kormányzat, s azt szeretnék, ha az átalakításhoz az eddig ismertté vált négy javaslat mellett továbbiak is születnének.

A változatok közül a kormány a tervek szerint áprilisban választ, s a parlament júniusban hozhatja meg döntését.

A konferencián Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter azt emelte ki, hogy szigorító, ösztönző és támogató intézkedéseket egyaránt hoznak majd a foglalkoztatást javításához.

A pénzügyminiszter az adó- és járulékcsökkentéshez ismertté vált eddigi elképzelésekről kifejtette: szerinte ezermilliárd forinton felüli módosításra nincs mód, ötszázmilliárd esetében sem veszik figyelembe kellően a javaslattevők a meglévő korlátokat, míg alatta figyelembe veszik ugyan, de a hatásokra is tekintettel kell lenni.

Úgy vélekedett, hogy 250 milliárd forint összegű mozgástér látszik a legreálisabbnak az átalakítás mértékénél, s ennek a hatásai tűnnek a legjobbak a pénzügyi egyensúly tartása tekintetében.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.