2p

Veres János szerint a tervezett adó- és járulékcsökkentéshez 250 milliárd forintos összeg felett nincs mozgástér - erről a pénzügyminiszter Nyíregyházán beszélt csütörtök este az Új Magyarország kormányzati konferencián.

A pénzügyi tárca vezetője ugyanakkor hozzátette: minden javaslatra fogadókész a kormányzat, s azt szeretnék, ha az átalakításhoz az eddig ismertté vált négy javaslat mellett továbbiak is születnének.

A változatok közül a kormány a tervek szerint áprilisban választ, s a parlament júniusban hozhatja meg döntését.

A konferencián Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter azt emelte ki, hogy szigorító, ösztönző és támogató intézkedéseket egyaránt hoznak majd a foglalkoztatást javításához.

A pénzügyminiszter az adó- és járulékcsökkentéshez ismertté vált eddigi elképzelésekről kifejtette: szerinte ezermilliárd forinton felüli módosításra nincs mód, ötszázmilliárd esetében sem veszik figyelembe kellően a javaslattevők a meglévő korlátokat, míg alatta figyelembe veszik ugyan, de a hatásokra is tekintettel kell lenni.

Úgy vélekedett, hogy 250 milliárd forint összegű mozgástér látszik a legreálisabbnak az átalakítás mértékénél, s ennek a hatásai tűnnek a legjobbak a pénzügyi egyensúly tartása tekintetében.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!