1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idei négy százalékos és a jövő évi három százalékos GDP arányos államháztartási hiányból, azaz a konvergenciaprogram legfontosabb célkitűzéséből nem lehet engedni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter csütörtökökön Budapesten egy kamarai üzleti fórumon.

A legfontosabb két kérdést: a konvergenciaprogram sarokszámainak teljesítését és a 2009. évi költségvetés elfogadását a koalíciós helyzet változása után is biztosítani képes a kormány - mondta, hozzátéve: ez a feltétele annak, hogy 2008-2009-ben Magyarország fel tudja használni az Európai Uniótól igénybe vehető közel 1 800 milliárd forint forrást.

Korábban, hat héttel ezelőtt, a jövő évben bevezetendő adóváltoztatásokra még 200-250 milliárd forintos lehetőség állt rendelkezésre, azóta viszont az állampapír-piaci hozamok 100-150 bázisponttal emelkedtek - jelezte a pénzügyminiszter. A következmény az, hogy ebben az évben néhány tízmilliárd forint, jövőre pedig akár százmilliárd forint többlet-kamatkiadással kell számolni, ami csökkenti az adóváltoztatásra fordítható forrásokat - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!