2p

A 2008-as esztendőben már nincs szükség korrekciókra, hiszen az idei esztendőben az lezajlik, mondta Veres János pénzügyminiszter a hétvégén.

"Az idei esztendőben, a már bejelentett intézkedéséken túl továbbiakra nincs szükség, nem is látom indokoltságát, és nem is tervezünk mást" - mondta a pénzügyminiszter egy a konvergencia programról szóló, a Táncsics és a Friedrich Ebert Alapítvány által szervezett konferencia előtt. "Ami a konvergenciaprogramban szerepel, azoknak a megvalósítása a feladat" - tette hozzá. A miniszter kiemelte, hogy az adó- és járulékrendszert érintő intézkedések minden döntését már meghozták, és azok már be is épültek a szabályozásba.

"Egyetlen olyan adó van még, amelynek az előkészítésén dolgozunk, ez az ingatlanadó, amely - ahogyan jeleztük - 2008-ban hatályba fog lépni" - jelentette ki. Veres János azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a korrekció mértékéről "nem kell eltúlzó mértékben gondolkodni senkinek sem".

A pénzügyminiszter szerint 2008-ban csak a gazdasági folyamatok trendjéből adódó változások várhatóak, vagyis csökkenő inflációs év lesz, szolid mértékű jövedelemnövekedéssel.

A konvergenciaprogram időarányos teljesítéséről szólva kijelentette: 2006 második felében végig picivel jobban teljesültek a költségvetési adatok, mint ahogy azt a prognózisukban szerepeltették, és ezt a folyamatot a következő hónapban is folytatódó tendenciának látja. "Azt gondolom, hogy a 2007 következő hónapjaira, év elejére, közepére és a végére kitűzött céljaink teljesíthetők" - hangsúlyozta. "Úgy ítélem meg, hogy mindazok az intézkedések, amelyeket a költségvetési hiány korrigálása érdekében 2006-ban elhatároztunk, azok meghozzák az eredményüket, vagyis a 2007-es költségvetés számai tarthatóak lesznek" - mondta Veres János.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!