<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 2008-as esztendőben már nincs szükség korrekciókra, hiszen az idei esztendőben az lezajlik, mondta Veres János pénzügyminiszter a hétvégén.

"Az idei esztendőben, a már bejelentett intézkedéséken túl továbbiakra nincs szükség, nem is látom indokoltságát, és nem is tervezünk mást" - mondta a pénzügyminiszter egy a konvergencia programról szóló, a Táncsics és a Friedrich Ebert Alapítvány által szervezett konferencia előtt. "Ami a konvergenciaprogramban szerepel, azoknak a megvalósítása a feladat" - tette hozzá. A miniszter kiemelte, hogy az adó- és járulékrendszert érintő intézkedések minden döntését már meghozták, és azok már be is épültek a szabályozásba.

"Egyetlen olyan adó van még, amelynek az előkészítésén dolgozunk, ez az ingatlanadó, amely - ahogyan jeleztük - 2008-ban hatályba fog lépni" - jelentette ki. Veres János azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a korrekció mértékéről "nem kell eltúlzó mértékben gondolkodni senkinek sem".

A pénzügyminiszter szerint 2008-ban csak a gazdasági folyamatok trendjéből adódó változások várhatóak, vagyis csökkenő inflációs év lesz, szolid mértékű jövedelemnövekedéssel.

A konvergenciaprogram időarányos teljesítéséről szólva kijelentette: 2006 második felében végig picivel jobban teljesültek a költségvetési adatok, mint ahogy azt a prognózisukban szerepeltették, és ezt a folyamatot a következő hónapban is folytatódó tendenciának látja. "Azt gondolom, hogy a 2007 következő hónapjaira, év elejére, közepére és a végére kitűzött céljaink teljesíthetők" - hangsúlyozta. "Úgy ítélem meg, hogy mindazok az intézkedések, amelyeket a költségvetési hiány korrigálása érdekében 2006-ban elhatároztunk, azok meghozzák az eredményüket, vagyis a 2007-es költségvetés számai tarthatóak lesznek" - mondta Veres János.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.