2007. szeptember 26. 15:59

A korábbi bejelentéseknek megfelelően jövőre csak egyszerűsítő változtatások várhatók az adótörvények terén, nagyszabású strukturális átalakítás 2009-ben várható - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter.

Az egyetlen komolyabb módosítás a korábbiakhoz képest az, hogy az összevont "kisadókat" (vagyis a szakképzési hozzájárulás, az innovációs járadék, a munkaadói járulék és a rehabilitációs járulék helyébe lépő új adónemet) nem a munkabér alapján, hanem az árbevétel után kell majd fizetni.

A kulturális járulék megmarad ugyanabban a körben, mint 2007-ben - jelezte a pénzügyminiszter.

A személyi jövedelemadónál nem változnak a kulcsok, ugyanakkor havi 170 ezer és 200 ezer forint közötti jövedelemnél az adójóváírás  változása nyomán az eddigieknél havonta 4,5-4,7 ezer forinttal több marad a lakosságnál, ami összességében évi 30 milliárd forint többletjövedelmet eredményez - jelentette be Veres János.

A témáról részletes beszámolót csütörtök reggel olvashat az mfor.hu oldalain! 

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.