1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A korábbi bejelentéseknek megfelelően jövőre csak egyszerűsítő változtatások várhatók az adótörvények terén, nagyszabású strukturális átalakítás 2009-ben várható - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter.

Az egyetlen komolyabb módosítás a korábbiakhoz képest az, hogy az összevont "kisadókat" (vagyis a szakképzési hozzájárulás, az innovációs járadék, a munkaadói járulék és a rehabilitációs járulék helyébe lépő új adónemet) nem a munkabér alapján, hanem az árbevétel után kell majd fizetni.

A kulturális járulék megmarad ugyanabban a körben, mint 2007-ben - jelezte a pénzügyminiszter.

A személyi jövedelemadónál nem változnak a kulcsok, ugyanakkor havi 170 ezer és 200 ezer forint közötti jövedelemnél az adójóváírás  változása nyomán az eddigieknél havonta 4,5-4,7 ezer forinttal több marad a lakosságnál, ami összességében évi 30 milliárd forint többletjövedelmet eredményez - jelentette be Veres János.

A témáról részletes beszámolót csütörtök reggel olvashat az mfor.hu oldalain! 

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!