2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jövő évi költségvetésben a korábbiakhoz képest nem lesz több szigorítás - mondta Veres János szerdán este Kaposváron, a Nagy párbeszéd című programsorozat keretében tartott lakossági fórumon.

"Az, hogy nincs további szigorítás, nem annyira szakmai kifejezés, mint inkább egyfajta üzenet: ez a költségvetés olyan típusú új intézkedést, amely a költségvetési kiadások további visszafogásával, vagy a bevételek további növekedésével számolna, nem tartalmaz" - fejtette ki a pénzügyminiszter a mintegy 150 fős hallgatóság előtt.

Mint mondta, jövőre folytatódik a felzárkózás, kis mértékben bővül a lakossági fogyasztás, és ugyancsak kis mértékben nőnek a reálbérek.

A pénzügyminiszter szerint 2008-ban Magyarország - az elmúlt év nyarán elindított program eredményeképpen - visszaszerzi hitelességét, meg tudja valósítani az egyensúlyőrző gazdasági növekedési pályát, s reális esély lesz arra, hogy 2009-re teljesíteni tudja az euró bevezetésének feltételeit jelentő maastrichti kritériumokat.

"Ha még egy ilyen eredményes évet végigcsinálunk, akkor stabil makrogazdasági alapokra építhetjük a továbbiakban Magyarország előrehaladását" - fogalmazott Veres János.

Az adópolitikáról azt mondta: 2008-ban érdemi adó-átalakítás nem lesz, változások azonban igen, például szeretnék csökkenteni az élőmunkát terhelő elvonásokat, ami járulékcsökkentésben jelentkezik.

A cél a versenyképesség javítása, a feketegazdaság fehérítése, az adó- és járulékbázis szélesítése, valamint az egyszerűsítés - emelte ki a miniszter, hozzátéve: ez utóbbi például azt jelenti, hogy az adóbevallásoknál a jelenlegihez képest kétharmadára csökken az adminisztrációs terhelés.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!