1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Veres János pénzügyminiszter szerint az elmúlt másfél évben végrehajtott államháztartási kiigazítás eredményes volt, mely így megadja az esélyt arra, hogy az Európai Unió részéről Magyarországgal szemben indított túlzott deficiteljárás 2009-ben megszüntethető legyen.

A pénzügyminiszter ezt a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón mondta, hozzátéve: az elmúlt időszakban a korábban megbomlott államháztartási egyensúlyt sikerült jelentősen kiigazítani úgy, hogy a kormányzati szektor hiánya - uniós normák szerint - a GDP-hez mérten a 2006-os 9,2 százalékról tavaly 5,7 százalékra mérséklődött, az államháztartás 2008-as várható hiánya pedig a GDP-hez viszonyítva négy százalék lesz.

Kiemelte: a kormány szeretné elérni, hogy még a tavasszal zárószavazásra kerüljön a közpénzügyi törvény. Ez a tervezett törvény a költségvetési gazdálkodást jelentősen át fogja alakítani úgy - részben a költségvetési hivatal felállításával -, hogy a magyar államháztartásban a deficit tartósan a maastrichti előírások által megkövetelt 3 százalék alá kerüljön.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!