2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelenlegi formájában sem a nyugdíjrendszer, sem az önkormányzati szféra nem fenntartható - mondta Veres János pénzügyminiszter szombaton a debreceni közgazdász-vándorgyűlésen.

Veres János pénzügyminiszter előadásában arról szólt, hogy a reformok során úgy kellett hozzányúlni az államháztartáshoz, mint még soha. Szavai szerint a nyugdíjrendszer, az egészségügy, az oktatás és a közigazgatás nem fenntartható, ha nem avatkoznak be. Szerinte az önkormányzati szféra sem finanszírozható jelenlegi formájában, de ebben nem sikerült ötpárti konszenzust teremteni. 

Veres János szerint a GDP növekedésének forrása elsődlegesen az lesz, ha a költségvetés nem szívja el a pénzt a vállalkozásoktól. Az adók terén egyszerűsítést, a versenyképesség javítását és a gazdaság fehérítését ígérte jövőre a pénzügyi tárca vezetője.

A vándorgyűlés záró, plenáris ülésén Kovács Árpád az ÁSZ elnöke  kifejtette: az Állami Számvevőszák (ÁSZ), a Pénzügyminisztérium (PM) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) példamutató, korrekt kapcsolatrendszerben dolgozik együtt. Hozzátette, Magyarország számára alapvető kérdés az államháztartás hosszú távú egyensúlyának a megteremtése. Az ÁSZ elnöke szerint a költségvetés kérdésében sokkal nagyobb szerepet kellene kapnia a Pénzügyminisztériumnak, mint jelenleg.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!