Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Veszteséggel zárta a 2014-es évet az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) a bank szerdán kiadott jelentése szerint.

Tavaly a nettó veszteség 493 millió euró lett, szemben a 2013-as 557 millió eurós nyereséggel. A bank végső eredménye megegyezett a februárban publikált előzetes jelentésben szereplő adattal. Az RBI pénzügyi helyzetét rontotta, hogy nagyobb stratégiai tartalékot kellett képeznie az év során. 2013-ban 1,15 milliárd eurót tett félre tartalékként, 2014-ben már 1,72 milliárd eurót.

A bank szerint elképzelhető, hogy 2015-ben is veszteséggel zárja az évet. A mostani eredmények hatására beindult az RBI szerkezeti átalakítása, a bank Lengyelországban és Szlovéniában is eladja ottani leánybankjait. Ukrajnában és Oroszországban szintén leépíti működését a bank. Az átalakításoknak 550 millió eurós költsége lehet, és ennek nagyobb részét várhatóan idén kell elszámolni.

Az RBI megerősítette, hogy 2017-ig bizonyos piacokon csökkenteni szeretné a kockázattal súlyozott eszközállományát is megközelítőleg 16 milliárd euróval. A tervek közt szerepel a 2014-es 3 milliárd eurós költségeinek 20 százalékos lefaragása is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.