TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Veszteséggel zárta a 2014-es évet az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) a bank szerdán kiadott jelentése szerint.

Tavaly a nettó veszteség 493 millió euró lett, szemben a 2013-as 557 millió eurós nyereséggel. A bank végső eredménye megegyezett a februárban publikált előzetes jelentésben szereplő adattal. Az RBI pénzügyi helyzetét rontotta, hogy nagyobb stratégiai tartalékot kellett képeznie az év során. 2013-ban 1,15 milliárd eurót tett félre tartalékként, 2014-ben már 1,72 milliárd eurót.

A bank szerint elképzelhető, hogy 2015-ben is veszteséggel zárja az évet. A mostani eredmények hatására beindult az RBI szerkezeti átalakítása, a bank Lengyelországban és Szlovéniában is eladja ottani leánybankjait. Ukrajnában és Oroszországban szintén leépíti működését a bank. Az átalakításoknak 550 millió eurós költsége lehet, és ennek nagyobb részét várhatóan idén kell elszámolni.

Az RBI megerősítette, hogy 2017-ig bizonyos piacokon csökkenteni szeretné a kockázattal súlyozott eszközállományát is megközelítőleg 16 milliárd euróval. A tervek közt szerepel a 2014-es 3 milliárd eurós költségeinek 20 százalékos lefaragása is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.