1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A KPMG most megjelentetett tanulmánya szerint 2001-ben is világszerte meghatározó tendencia maradt a társasági adó csökkenés.

Az adószakértő szerint a Magyarországon jelenleg alkalmazott 18 százalékos mérték is igen alacsony, egyes befektetők még ennél is alacsonyabb mértéket, sok esetben "0 százalékot fizetnek". Michael Glover azonban megállapítja: a társasági adó alacsony kulcsa önmagában nem feltétlenül jelent ténylegesen kis adóterheket, mivel a vállalati adózásban a társasági adó mértéke csak az egyenleg egyik tényezője. Országonként más és más az adóalap, a közvetett adók szintje, és igen eltérőek az egyes befektetőknek nyújtott kedvezmények, holott a tényleges adóterhet csak ezek ismeretében lehet kalkulálni.

A Magyarországgal szomszédos államok közül tavaly egyedül Szlovákiában változott a társasági adó mértéke, nevezetesen 29 százalékról 25 százalékra csökkentették. A közelmúltban egy vállalatvezetőknek tartott tanácskozáson Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette: a mostani 18 százalékos társasági adó mértékét a kormányzat csökkenteni szeretné, hogy a hazai gazdaság versenyképessége megmaradjon, illetve javuljon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!