<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Lemondhat a koreai terjeszkedéséről a legnagyobb európai bank, mivel a hatóságok késlekednek a jóváhagyással. A brit pénzintézet a tervek szerint a Korea Exchange Bank 51 százalékos tulajdonrészét vette volna meg mintegy 6 milliárd dollárért.

Az HSBC továbbra is a koreai versenyhatóságok jóváhagyására vár, hogy megvehesse a Lone Star befektetési alaptól a Korea Exchange Bank 51 százalékát - mondta el a bank ázsiai vezérigazgatója Sandy Flockhart. Hivatalosan július végén jár le a határidő, amíg a versenyhivatalnak jóvá kell hagynia a felvásárlást, mivel a hatóságnak három hónapja van arra, hogy meghozza a döntést.

"Három hónap után mindkét félnek meg kell erősítenie szándékait, de nekünk van más választásunk is" - mondta el Flockhart arra utalva, hogy az HSBC visszaléphet az üzlettől. A negyedik legnagyobb koreai bank tulajdonosa, a Hana Financial Group máris bejelentette, hogy ha a brit pénzintézet mégsem tartja fenn korábbi ajánlatát, akkro szívesen megvenné a Korea Exchange Bank szóban forgó 51 százalékos tulajdonrészét.

"Az HSBC sem várhat örökké a versenyhatóság jóváhagyására, ami várhatóan még egy darabig nem fog megérkezni. A bank is jobban járna, ha ezt az összeget esetleg más akvizícióra fordítaná" - nyilatkozta egy szöuli elemző.

A Korea Exchange Banknak jelenleg mintegy 7,4 millió ügyfele van az országban, összesen 338 bankfiókot működtet a cég Dél-Koreában.

Menedzsment Fórum