2007. október 18. 07:09

2008. január 1. és 2010. december 31. között a legalább 50 évesek ott hagyhatják a magánnyugdíj-pénztárukat. Mindezt az adótörvényhez benyújtott egyik módosító javaslatként terjesztették be a parlamenthez.

Megnyugodhatnak a középkorú magánnyugdíj-pénztári tagok, akik annak idején rosszul mérték fel az átállás körülményeit. Azok, akik még az idén betöltik az ötvenedik életévüket, 2010. december 31-éig visszajelentkezhetnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe, írja a Napi Gazdaság.

Ez a kör rosszabbul járna a magánnyugdíj-pénztári tagsággal, mert a tagsági időszak alatti felhalmozás nem kompenzálná a kiesett nyugdíjjogokat. Az érintettek a tervek szerint február végéig kapnak tájékoztatást a PSZÁF-tól.

Nyáron vetődött fel először, hogy lehetővé kellene tenni a visszalépést, ám akkor Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter arra hivatkozva utasította vissza az elképzelést, hogy az ellentétes lenne az öngondoskodás elvével.

Az ügy a becslések szerint 150 ezer embert érint, olvasható a Napi Gazdaságban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.