<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kárpótlást kapnak azok, a cégek akik az adóváltozások miatt rosszul járó alkalmazottak bérének reálértékét megőrzik, legalábbis a költségvetési bizottság törvényjavaslata szerint.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága módosítócsomagot nyújt be a jövő évi adótörvényekhez - derült ki a testület szerdai ülésén. Ennek részeként úgy változtatnának az eredetileg a fideszes Rogán Antal által javasolt szociális hozzájárulási adó szabályain, hogy adókedvezményt vehessenek igénybe a 300 ezer forint alatti munkabérek értékének megőrzéséhez szükséges béremelést hiánytalanul teljesítő vállalkozások.

Rogán Antal október végén nyújtotta be a jövő évi adótörvényeket módosítani szándékozó indítványát, amely a 27 százalékos munkáltatói tb-járulékot szociális hozzájárulási adóvá nevezné át.
 

A számvevőszéki és költségvetési bizottság most ezt kiegészítve egyebek mellett javasolja: havonta adókedvezményt vehessenek igénybe azok a foglalkoztatók, amelyek a 300 ezer forintnál kevesebbet kereső alkalmazottaik esetében - kormányrendeletben meghatározott - elvárt béremelést végrehajtják.

Az adókedvezmény alapja - a munkavállalót terhelő közterhekkel nem csökkentett - a bruttó munkabér. A kedvezmény mértéke jövőre alapesetben a fenti kedvezményalap 21,5 százaléka, de legfeljebb 16125 forint lenne.
 
MTI 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.