<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A nyugdíjasok augusztusban is időben megkapták havi nyugellátásukat - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-nek vasárnap; a szóvivő egyúttal arra kérte a Fidesz, hogy tájékozódjon, mielőtt feleslegesen és alaptalanul ijesztgeti a nyugdíjasokat.

Budai Bernadett elmondta: a nyugdíjasok augusztusban is, ahogy korábban mindig, időben megkapták a havi nyugellátásukat, akár átutalásról, akár postai kézbesítésről van szó. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság honlapján előre kihirdetik az átutalási napokat, amely legutóbb augusztusban 12-e volt.

Augusztus 12-én minden nyugellátásra jogosult a számláján tudhatta a havi nyugdíját - tette hozzá.

A kormányszóvivő arra kérte a Fideszt, hogy előbb tájékozódjon, mielőtt feleslegesen és alaptalanul ijesztgeti a nyugdíjasokat különféle sajtótájékoztatókon. Budai Bernadett szerint a Fidesz nem tud, vagy nem akar tényleges társadalmi problémákat megoldani, ezért kreál inkább nem létező ügyeket.

Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap azt mondta: egyre több idős ember panaszolja, hogy késik nyugdíjának kifizetése. Szerinte ha az állam valóban nem a kellő időben biztosítja a nyugdíjakat, akkor az a mostani viszonyok között megélhetési válságot eredményez.

Az ellenzéki politikus pártja nevében felszólította a nyugdíjfolyósító főigazgatóságot és a kormányzatot, hogy "az idősödő emberek fenntartható élete érdekében" nézzen utána a problémának, és orvosolja a panaszokat. Szerinte felvetődik annak gyanúja, hogy az "úton lévő" nyugdíjak sokmillió forintos többletet jelentenek az államnak.

A politikus kifejtette: jelenleg egy belső szabályozási megállapodás alapján azoknak, akiknek postai úton folyósítják a nyugdíját, egy személy szerint kalkulált időpontig kell megkapniuk a pénzüket; folyószámlás átutalás esetén ez az időpont minden hónap 12-e.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.