Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A nyugdíjasok augusztusban is időben megkapták havi nyugellátásukat - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-nek vasárnap; a szóvivő egyúttal arra kérte a Fidesz, hogy tájékozódjon, mielőtt feleslegesen és alaptalanul ijesztgeti a nyugdíjasokat.

Budai Bernadett elmondta: a nyugdíjasok augusztusban is, ahogy korábban mindig, időben megkapták a havi nyugellátásukat, akár átutalásról, akár postai kézbesítésről van szó. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság honlapján előre kihirdetik az átutalási napokat, amely legutóbb augusztusban 12-e volt.

Augusztus 12-én minden nyugellátásra jogosult a számláján tudhatta a havi nyugdíját - tette hozzá.

A kormányszóvivő arra kérte a Fideszt, hogy előbb tájékozódjon, mielőtt feleslegesen és alaptalanul ijesztgeti a nyugdíjasokat különféle sajtótájékoztatókon. Budai Bernadett szerint a Fidesz nem tud, vagy nem akar tényleges társadalmi problémákat megoldani, ezért kreál inkább nem létező ügyeket.

Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap azt mondta: egyre több idős ember panaszolja, hogy késik nyugdíjának kifizetése. Szerinte ha az állam valóban nem a kellő időben biztosítja a nyugdíjakat, akkor az a mostani viszonyok között megélhetési válságot eredményez.

Az ellenzéki politikus pártja nevében felszólította a nyugdíjfolyósító főigazgatóságot és a kormányzatot, hogy "az idősödő emberek fenntartható élete érdekében" nézzen utána a problémának, és orvosolja a panaszokat. Szerinte felvetődik annak gyanúja, hogy az "úton lévő" nyugdíjak sokmillió forintos többletet jelentenek az államnak.

A politikus kifejtette: jelenleg egy belső szabályozási megállapodás alapján azoknak, akiknek postai úton folyósítják a nyugdíját, egy személy szerint kalkulált időpontig kell megkapniuk a pénzüket; folyószámlás átutalás esetén ez az időpont minden hónap 12-e.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.