<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A miniszter szerint a foglalkoztatás helyzetét is jelentősen javítja, hogy a munkára rakodó terheket, az adóéket jelentősen csökkentik a már elfogadott adótörvények.

"A Bajnai-kormány jó munkát végzett, mert az államcsődtől elrántotta az országot" - jelentette ki Bokros Lajos, az Európai Parlament képviselője, volt pénzügyminiszter, s ezzel egyetértett Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke is.

Stumpf István ugyanakkor felhívta a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyeket az állami vállalatok adóssága jelent a költségvetés számára.

Bokros Lajos úgy látja, a jövő évi költségvetés megalapozott, azt átvilágította a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és a Költségvetési Tanács is.

Stabilizálódó árfolyam, csökkenő kamatok, elfogadott költségvetés, ezek a jelenlegi gazdasági helyzet fő jellemzői - írta a Washingtonban tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök a konferenciának küldött üzenetében, amelyet Czakó Borbála, a HBLF elnöke olvasott fel.

Idén és jövőre összesen 1000 milliárd forinttal kevesebb bevétellel kell gazdálkodnia a költségvetésnek a gazdasági visszaesés miatt - rögzítette Oszkó Péter. Hozzátette: megalapozott a jövő évi hiánycél, mert "akik finanszírozzák Magyarországot, az IMF és az Európai Bizottság, nagyítóval vizsgálták a költségvetési tervezetet és jónak minősítették".

László Csaba arra figyelmeztetett, hogy decemberben még érheti meglepetés a Pénzügyminisztériumot, hiszen a társasági adóbeérkezés határideje december 20-a, s a vártnál akár 100 milliárd forinttal kevesebb folyhat be. Békesi László szerint a gazdaság növekedést hosszabb távon csak a reformok képesek megalapozni. Varga Mihály, az Orbán-kormány pénzügyminisztere betegség miatt nem jelent meg.

László Csaba felvette, ha az szja-ban az alsó sávhatár 15 millió forintra emelkedik jövőre 17 százalékos adókulcs mellett, akkor jelentős lépés történik az egykulcsos adórendszer felé, de ennek hatását a bevételekre nem vizsgálták meg kellően. Oszkó Péter erre reflektálva úgy érvelt, a 2010-es büdzséhez beadott 3 éves kitekintésben már megvizsgálták ennek hatásait, és az nem ítélhető kedvezőtlennek.

Veres János figyelmeztetett, rossz üzenet, ha az ellenzék 2010-re már most hét százalékos államháztartási hiányt vizionál annak érdekében, hogy "olcsó populizmussal fedezetet teremthessen az ígérgetéseknek és  visszahozza az ígérgetési licitet".

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.