1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Túlzottak a magyarországi államháztartással kapcsolatos piaci aggodalmak - áll az egyik vezető londoni befektetési ház helyzetértékelésében, amely szerint a magyar jegybanknak van mozgástere a további kamatcsökkentésekhez.

A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML), amely új indexet dolgozott ki az általa rendszeresen figyelt fő feltörekvő piacok pénzügypolitikai kondícióinak követésére (Monetary Conditions Indices - MCI), megállapította, hogy az indexhez használt kritériumok alapján a közép-európai három EU-gazdaság mindegyikében továbbra is viszonylag feszes a monetáris környezet.

A cég londoni elemzői szerint ennek alapján Magyarországon az idén még további 1,25 százalékpontnyi jegybanki kamatcsökkentésre nyílik mód, annál is inkább, mivel a magyar költségvetési elcsúszással kapcsolatos piaci aggodalmak valószínűleg "jelentősen eltúlzottak".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!