TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy újabb megállapodást kellene kötni, mert annak segítségével a kormány hamarabb visszanyerheti a nemzetközi pénzpiacok előtt a hitelességét, és ezzel a kamatfelárak is csökkennének - nyilatkozta Urbán László, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) magyarországi kiküldöttje a Magyar Nemzet hétfői számában.

Urbán László hangsúlyozta: "gazdasági függetlenségünk és gazdaságpolitikai szabadságunk azzal növelhető, ha minél hamarabb jelentősen csökkentjük az eladósodottságunk arányát a GDP-hez képest. ... Téves a gazdasági szabadságharc fő célját abban meghatározni, hogy növeljük mozgásterünket a nagyobb arányú eladósodás érdekében: a nagyobb hiány ugyanis ezt jelenti".

Urbán László  szerint kulcskérdés az államháztartásra és a külső fizetési mérlegre vonatkozó megállapodás, a szociális és egyéb gazdaságpolitikai részletkérdésekben nem feltétlenül indokolt a megegyezés az IMF-fel. 

A valutaalappal kötött újabb megállapodás nyomán a kamatfelárak csökkenésével visszaesnének a kormány kiadásai, illetve ez a hatás az eladósodott polgárok törlesztő részleteiben is érződne. Urbán László megjegyezte: vissza lehet szerezni a hitelességet a megállapodás nélkül is, csak hosszabb ideig tart, és drágábban tud hitelt szerezni közben az ország.

Az EBRD magyarországi kiküldöttje emlékeztetett arra: "Magyarország szavazati súlya tőkerészesedésével arányos a nemzetközi pénzintézetekben. Ez alapján nincs jelentős befolyásra lehetőségünk és képességünk, akár saját kiküldött képviseli hazánkat, akár nem. Ugyanakkor a személyes képviselet segít abban, hogy előzetesen megismerjük a döntéshozók álláspontját és eloszlassuk esetlegesen felmerülő aggályaikat."

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.