2p

A megosztó Elon Musk-ot választotta a Times idén az Év emberének.

A világ leggazdagabbja, Elon Musk lett az év ember a Time magazinnál 2021-ben. Az amerikai lap először 1927-ben osztotta ki a címet, melyet tavaly Joe Bidennek és Kamala Harrisnek ítéltek oda. A titulus egyébként nem feltétlenül pozitív, a címmel a magazin az adott év legnagyobb hatású személyét próbálja bemutatni.

A vállalkozó technológiai fejlődéshez való hozzájárulása megkérdőjelezhetetlen. Tervei szerint már a mi életünkben megkezdődhet a Mars kolonizálása, de a zöld energia használata révén a klímaváltozás elleni harcot is próbálja segíteni.

Az Év embere 2021-ben. Fotó: Depositphotos
Az Év embere 2021-ben. Fotó: Depositphotos

 

„Nehéz környezetben nőtt fel, és nagyon különleges aggyal született. Az ilyen helyzetben lévő emberek 99 százaléka nem jött volna ki egy ilyen helyzetből" - mondja Antonio Gracias, Musk közeli barátja, aki két évtizede a Tesla és a SpaceX igazgatótanácsában is helyet foglal.

A Time kitér Musk közösségi médiás ámokfutásaira is. Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy a milliárdos a világ egyik legbefolyásosabb influenszere, aki egyetlen Twitter-bejegyzéssel is képes alakítani a tőzsdét.

Musk 1971-ben született Dél-Afrikában, családja a bányászatból gazdagodott meg. Komoly szerepet játszott a PayPal felemelkedésében, 2002-ben megalapította a SpaceX-et, nem sokkal később pedig befektetett a Teslába. 

Korábbi munkatársai kicsinyesnek, kegyetlennek és ingerlékenynek írták le Muskot. Nemrég vált el  Grimes zenésznőtől, hetedik fia édesanyjától. 

„Okos, ha üzletről van szó, de nem az emberekhez való empátia nem a sajátja” – mondja testvére és üzlettársa, Kimbal Musk.

A pénz számára eszköz, nem cél. A Time szerint Musk a végtelen lehetőség avatárja, aki bevezet minket az újratervezett világba, ahol a Föld és az emberiség még megmenthető. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!