<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A megosztó Elon Musk-ot választotta a Times idén az Év emberének.

A világ leggazdagabbja, Elon Musk lett az év ember a Time magazinnál 2021-ben. Az amerikai lap először 1927-ben osztotta ki a címet, melyet tavaly Joe Bidennek és Kamala Harrisnek ítéltek oda. A titulus egyébként nem feltétlenül pozitív, a címmel a magazin az adott év legnagyobb hatású személyét próbálja bemutatni.

A vállalkozó technológiai fejlődéshez való hozzájárulása megkérdőjelezhetetlen. Tervei szerint már a mi életünkben megkezdődhet a Mars kolonizálása, de a zöld energia használata révén a klímaváltozás elleni harcot is próbálja segíteni.

Az Év embere 2021-ben. Fotó: DepositphotosAz Év embere 2021-ben. Fotó: Depositphotos

 

„Nehéz környezetben nőtt fel, és nagyon különleges aggyal született. Az ilyen helyzetben lévő emberek 99 százaléka nem jött volna ki egy ilyen helyzetből" - mondja Antonio Gracias, Musk közeli barátja, aki két évtizede a Tesla és a SpaceX igazgatótanácsában is helyet foglal.

A Time kitér Musk közösségi médiás ámokfutásaira is. Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy a milliárdos a világ egyik legbefolyásosabb influenszere, aki egyetlen Twitter-bejegyzéssel is képes alakítani a tőzsdét.

Musk 1971-ben született Dél-Afrikában, családja a bányászatból gazdagodott meg. Komoly szerepet játszott a PayPal felemelkedésében, 2002-ben megalapította a SpaceX-et, nem sokkal később pedig befektetett a Teslába. 

Korábbi munkatársai kicsinyesnek, kegyetlennek és ingerlékenynek írták le Muskot. Nemrég vált el  Grimes zenésznőtől, hetedik fia édesanyjától. 

„Okos, ha üzletről van szó, de nem az emberekhez való empátia nem a sajátja” – mondja testvére és üzlettársa, Kimbal Musk.

A pénz számára eszköz, nem cél. A Time szerint Musk a végtelen lehetőség avatárja, aki bevezet minket az újratervezett világba, ahol a Föld és az emberiség még megmenthető. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.