TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Rekordalacsonyra csökkent az Európai Unióba illegális úton érkező bevándorlók száma a koronavírus-járvány miatt áprilisban. Világszerte eddig csaknem 300 ezren vesztették életüket a fertőzéssel összefüggésben, 1,5 millióan meggyógyultak. 

Áprilisban 85 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest az Európai Unió külső határait illegálisan átlépők száma a fő migrációs útvonalakat tekintve, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Frontex adatai alapján.

Bevándorlók Olaszországban 2015. áprilisban. (Depositphotos) Bevándorlók Olaszországban 2015. áprilisban. (Depositphotos)

Az EU határ- és partvédelmi ügynöksége szerint az előző hónapban mintegy 900 határátlépőt regisztráltak, ami a legalacsonyabb érték az adatgyűjtés kezdete, 2009 óta.

A legnagyobb visszaesést a keleti-mediterrán (török) útvonalon mérték: itt mindössze 40-en érkeztek áprilisban, 99 százalékkal kevesebben, mint márciusban.

A Frontex szerint a rekordalacsony érték nagyrészt a koronavírus-járvány hatásainak köszönhető, amely miatt ugyanakkor a helyi hatóságok adatközlése is késett.

Az idei év első négy hónapjában összesen 26 650 személy lépte át illegálisan az EU külső határait, ami nagyjából megegyezik az előző év azonos időszakának mutatójával.

Ami az aktuális járványhelyzetet illeti, Európában a legtöbb áldozatot, csaknem 33 ezret Nagy-Britanniában jegyezték fel eddig a vírussal összefüggésben.

Olaszországban csaknem 31, Franciaországban és Spanyolországban 27-27 ezren hunytak el. Belgiumban mintegy 8800, Németországban 7700, Hollandiában 5500, Törökországban 3900, Oroszországban 2100 áldozatot jegyeztek fel ma reggeli adatok szerint.

A nyugati országokban általában lassul a járvány terjedése, ezért a közelmúltban a kormányok sorra jelentették be a járványellenes szigorítások lazítását.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.