1p

A miniszterelnök az EU-csúcs kapcsán szólalt meg Facebookon.

Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben

 - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben. Orbán Viktor hangsúlyozta, az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára rányomta a bélyegét az a tény, hogy letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét korrupciós vádakkal.

A kormányfő azt mondta: mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.

A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek - jelezte Orbán Viktor. Hozzátette: sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek.

A miniszterelnök közölte: csütörtökön meghallgatták az Európai Parlament elnökét, felszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!