<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nőtt a kereslet a kisebb falvak romos házai iránt, ezért ott is folytatódik a drágulás - hívta fel a figyelmet munkatársunk, a Trend fm reggeli műsorában.

Jövő év június végéig még lehet igényelni a falusi CSOK-ot. Az eddigi tapasztalatok szerint néhány nagyváros agglomerációjában viszonylag sokan éltek ezzel a lehetőséggel és jobbára felújításhoz használják a plusz forrást. Ám azzal, hogy a menőbbnek számító körzetekben (Győr, Debrecen vagy Szombathely) megjelent ez a kereslet, a szóba jöhető családi házak ára is felszökött - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című adásában.

Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)

A nagyvárosok külső kerületeihez képest az agglomerációjukban még mindig olcsóbban lehet hozzájutni ilyen ingatlanokhoz. Ez a fajta árelőny 20-40 százalékos is lehet. Az ingázást viszont vállalni kell az adott nagyvárosba és a falu ellátottsága is jóval szerényebb - fűzte hozzá, ugyanakkor megemlítette: Debrecen körzetében két év alatt 62 százalékos volt a drágulás, igaz, viszonylag alacsony volt a bázis.

A műsor második felében arról volt szó, hogy milyen más funkcióra lehet átalakítani az irodaházakat, a hoteleket és a raktárakat. Mindegyikre egy példa is elhangzott.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:   

  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.