2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőtt a kereslet a kisebb falvak romos házai iránt, ezért ott is folytatódik a drágulás - hívta fel a figyelmet munkatársunk, a Trend fm reggeli műsorában.

Jövő év június végéig még lehet igényelni a falusi CSOK-ot. Az eddigi tapasztalatok szerint néhány nagyváros agglomerációjában viszonylag sokan éltek ezzel a lehetőséggel és jobbára felújításhoz használják a plusz forrást. Ám azzal, hogy a menőbbnek számító körzetekben (Győr, Debrecen vagy Szombathely) megjelent ez a kereslet, a szóba jöhető családi házak ára is felszökött - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című adásában.

Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)
Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)

A nagyvárosok külső kerületeihez képest az agglomerációjukban még mindig olcsóbban lehet hozzájutni ilyen ingatlanokhoz. Ez a fajta árelőny 20-40 százalékos is lehet. Az ingázást viszont vállalni kell az adott nagyvárosba és a falu ellátottsága is jóval szerényebb - fűzte hozzá, ugyanakkor megemlítette: Debrecen körzetében két év alatt 62 százalékos volt a drágulás, igaz, viszonylag alacsony volt a bázis.

A műsor második felében arról volt szó, hogy milyen más funkcióra lehet átalakítani az irodaházakat, a hoteleket és a raktárakat. Mindegyikre egy példa is elhangzott.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:   

  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!