<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nőtt a kereslet a kisebb falvak romos házai iránt, ezért ott is folytatódik a drágulás - hívta fel a figyelmet munkatársunk, a Trend fm reggeli műsorában.

Jövő év június végéig még lehet igényelni a falusi CSOK-ot. Az eddigi tapasztalatok szerint néhány nagyváros agglomerációjában viszonylag sokan éltek ezzel a lehetőséggel és jobbára felújításhoz használják a plusz forrást. Ám azzal, hogy a menőbbnek számító körzetekben (Győr, Debrecen vagy Szombathely) megjelent ez a kereslet, a szóba jöhető családi házak ára is felszökött - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című adásában.

Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)
Sokaknak jól jön a falusi CSOK (fotó:mti)

A nagyvárosok külső kerületeihez képest az agglomerációjukban még mindig olcsóbban lehet hozzájutni ilyen ingatlanokhoz. Ez a fajta árelőny 20-40 százalékos is lehet. Az ingázást viszont vállalni kell az adott nagyvárosba és a falu ellátottsága is jóval szerényebb - fűzte hozzá, ugyanakkor megemlítette: Debrecen körzetében két év alatt 62 százalékos volt a drágulás, igaz, viszonylag alacsony volt a bázis.

A műsor második felében arról volt szó, hogy milyen más funkcióra lehet átalakítani az irodaházakat, a hoteleket és a raktárakat. Mindegyikre egy példa is elhangzott.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni: