2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gátszakadás mindent vitt. Háborús hírek.

  • Körülbelül 42 ezer embert fenyeget az árvíz a Dnyipro folyó mindkét partján a Nova Kahovka-gát lerombolása után – közölték ukrán tisztviselők, és az árvíz várhatóan szerdán tetőzik. A jóslat azután hangzott el, hogy Martin Griffiths, az ENSZ segélyszervezeti vezetője kedd este a Biztonsági Tanács előtt azt mondta, hogy a gátszakadásnak „súlyos és messzemenő következményei lesznek Dél-Ukrajnában élők ezrei számára a frontvonal mindkét oldalán, otthonuk és élelmiszerek elvesztése révén, biztonságos víz és megélhetés”.

  • Az orosz erők az elmúlt nap folyamán többször is lőtték az ukrán Herszon régiót – közölte a régió kormányzója, egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a támadásokban.

  • Nova Kahovka városában a vízszint csökkenni kezdett a közeli gát lerombolása után – közölte a város oroszok által telepített adminisztrációja a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

  • A Reuters jelentése szerint Joe Biden amerikai elnök a múlt hónapban azt mondta a G7 vezetőinek, hogy Washington támogatja az F-16-osok ukrán pilótáinak közös szövetséges képzési programjait.

  • Zelenszkij „komoly, erőteljes” ajánlatot kapott olyan országok vezetőitől, amelyek készek F-16-os vadászgépekkel ellátni Kijevet – mondta kedden. A kulcsfontosságú szövetségeseivel a végső megállapodásokra vár.

  • A dél-ukrajnai Nova Kahovka állatkertje is víz alá került a kahovkai vízerőmű gátszakadása miatti bekövetkezett kiterjedt áradás során, az állatok elpusztulhattak

The Guardian

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!