1p

 Pirotechnikai eszközöket is használtak négyen.

Öt tüntető ellen indít szabálysértési eljárást a rendőrség azok közül, akik ott voltak a pénteki demonstráción, írja a Police.hu. alapján a Telex.

A rendőrség szerint

  • négyen a Margit hídon és a Kossuth téren pirotechnikai eszközöket használtak, ellenük szabálysértési eljárás indul polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt,
  • egy emberrel szemben pedig gyülekezési joggal visszaélés miatt indul szabálysértési eljárás. Ő egyike volt azoknak, akik a bejelentett tüntetés végén a Karmelita felé indultak, a rendőrség szerint ez már jogellenes gyűlés volt.

Pénteken, a demokrácia napján több ezer diák, tanár, civil tüntetett Budapesten az oktatás jövőjéért, de a végén hiába próbáltak meg többen feljutni Orbán Viktor munkahelyéhez, az odavezető lépcsők tetején rendőrök állták útját a tüntetőknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!