TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Eredményes lett a feltételes közbeszerzési eljárás, így már megvan a kivitelezője az új, milliárdos sportcsarnoknak Hajdúböszörményben. 

A Hajdúböszörményi Torna Egylet multifunkcionális kézilabdacsarnok tervezésére és kivitelezésére keresett vállalkozót, az eljárást még tavaly novemberben hirdette meg - igaz, csak feltételesen folytatták le, vagyis bizonyos feltételek esetén válik hatályossá a szerződés a nyertes vállalkozóval. Ez azonban nem zavarta a cégeket, hiszen hárman is jelentkeztek a munkára:

  • a KE-VÍZ 21 Kft., 
  • a DH-Szerviz Kft.
  • és a KEVIÉP Kft. 

Utóbbi ajánlatát választották nyertesnek, így nettó 1,36 milliárd forintért épülhet meg az új sportcsarnok. Előbb azonban még össze kell gyűjteni a szükséges összeget, a projekt ugyanis TAO-támogatásból fog megvalósulni a tervek szerint. Ha ez összejött, a kivitelezésre irányuló szerződés is hatályba lép, melyről a torna egylet levélben tájékoztatja a vállalkozást. Túl sok idő azonban erre nincsen, hiszen a megállapodásban rögzítették azt is, hogy amennyiben 2020. október 25-éig nem adják át a munkaterületet, akkor a szerződés megszűnik. A közbeszerzési hatóság oldalán elérhető dokumentum alapján a nettó 1,36 milliárd forintnak a zöme még hiányzik, még 1,25 milliárdot kell összekalapozni.

Az új sportcsarnok egyébként 705 fő befogadására lesz alkalmas és úgy tervezték meg, hogy nemcsak sport- szabadidős rendezvények megtartására, hanem komoly- és könnyűzenei koncertek, nagyobb szabású prózai, táncos-zenés előadások, szalagavatók, és egyéb események megtartására is alkalmas lesz majd.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.