<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hat pontból álló javaslatot dolgozott ki. A főpolgármester szerint a megbeszélés konstruktív volt.

"Konstruktív volt a mai egyeztetés a Miniszterelnökségen, ahol bemutattam a Főváros oltási tervét, amelynek lényege, hogy segítsük a kormány munkáját, hogy gördülékenyebben haladhassunk az oltással" – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök délután a Facebook-oldalán. Karácsony Gergely szerint a kormány részéről pozitív fogadtatásban részesült a terv,

"ha sok minden másban nem is, abban biztosan egyetértünk, hogy minél hamarabb, minél több embert kell vakcinához juttatnunk" - közölte. 

Egyetértettek abban, hogy Budapesten legyen 10 plusz oltópont, amelynek felállítását a Fővárosi Önkormányzat vállalja.  A főpolgármester továbbá felajánlotta, hogy a kritikus ágazatban dolgozókat (fővárosi cégek esetében) üzemorvossal beoltatják, amelyet meg is szerveznek. 

 Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Mónus Márton) Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Karácsony Gergely szintén a Facebookon tette közzé azt a hat pontot, amelynek alapján az oltási tervet javasolják, ezek:

1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasolják dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudnak létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.

2) Vállalják, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával ők átoltják.

3) Felajánlották a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerüket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel is tudják segíteni az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdenek az oltási hajlandóság növelése érdekében. Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.

6) Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban - jegyzi meg a javaslat. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.