<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A vevő Portugália, a kormányhatározatból nem derül ki, mennyit nyerünk vagy veszítünk az üzleten.

Korábban több alkalommal ajándékoztunk el vagy kölcsönöztünk más országoknak Covid-oltóanyagot, most viszont elkezdünk üzletelni a felesleggel. A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat úgy rendelkezik: 200 000 adag AstraZeneca COVID–19 Vaxzevria vakcina eladását kell előkészíteni Portugália részére. 

Orbán Viktor Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét bízza meg azzal, hogy – a  Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a  külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – tegye meg a  szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a  magyar állam képviseletében a vagyonelemekre vonatkozó adásvételi szerződés megkötésre kerüljön.

A legutóbbi tájékoztatás szerint 2 293 100 adag vakcina érkezett meg Magyarországra az Astra Zenecától. Hivatalos információ nincs arról, hogy mennyibe kerül egy adag, nem hivatalos értesülések szerint 650 forint az ára. A kormányhatározatból nem derül ki, mennyiért vettük és mennyiért adjuk tovább.

Portugáliában mostanáig a lakosság bő 47 százalékát oltották be teljesen koronavírus ellen. Az MTI épp ma idézte a Portói Egyetem Közegészségügyi Intézetének pénteken közzétett tanulmányát, amely szerint a koronavírus elleni oltások mintegy 700 halálesetet előztek meg Portugáliában május óta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.