<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Szijjártó Péter szerint olcsón.

Megállapodás született az Oroszországtól való újabb hosszú távú gázvásárlási megállapodás minden részletéről, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután hétfőn Szentpéterváron megbeszélést folytatott Alekszej Millerrel, a Gazprom igazgatótanácsának elnökével.

"Minden részletében, minden kérdésében megállapodtunk, arra kezet fogtunk, így már csak a megállapodás szövegezése van hátra. Erre szeptemberben sor kerül, és szeptember végig a hosszú távú gázvásárlási szerződésünk aláírásra kerül"

- mondta Szijjártó.

Ennek a szerződésnek az alapján indul majd meg a gázszállítás október elsejétől Magyarország irányába. A megállapoidás 10+5 évre szól, 10 év után van lehetőség a vásárolt mennyiség megváltoztatására.

Szijjártó évi 4,5 milliárd köbméter gáz leszállításában állapodott meg Millerrel, ebből 3,5 milliárd köbméter déli irányból, Szerbián keresztül, az október elsején üzembe álló szerb-magyar interkonnektoron keresztül érkezik majd, a maradékot Ausztria irányából kapjuk.

A gáz ára "jóval kedvezőbb" lesz, mint amit a most lejáró szerződésben annak idején megállapítottak. Ez lehetővé teszi a "rezsicsökkentés vívmányainak fenntartását", mondta Szijjártó.

Az előző hosszú távú gázszállítási megállapodást 1995-ben kötöttük Oroszországgal, az jár le épp most.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.