2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kegyelmet kapott a korrupciós vádakkal elítélt és bebörtönzött Pak Gun Hje korábbi dél-koreai elnök - közölte a szöuli igazságügyi tárca pénteken.

A tájékoztatás szerint a 69 éves politikus részben a romló egészségügyi állapota, részben a nemzeti egység megteremtése miatt került fel azok névsorára, akiket az újév alkalmából különleges amnesztiában részesít Mun Dzse In hivatalban lévő elnök. Az MTI tudósítása szerint 3094 nevet tartalmazó listát újévkor fogják közzé tenni.

Pak Gun Hjét az idén három alkalommal is kórházban kellett kezelni idült váll- és hátfájdalmai miatt. A korábbi államfőt 2019-ben meg is műtötték vállpanaszai okán.

Pak Gun Hje kegyelme jelentős hatással lehet a jövő márciusi elnökválasztásra. Fotó: nerdinfinity.com
Pak Gun Hje kegyelme jelentős hatással lehet a jövő márciusi elnökválasztásra. Fotó: nerdinfinity.com

Pak Gun Hjét 2017-ben a parlament és az alkotmánybíróság elmozdította a hatalomból, majd több perben kenőpénz elfogadásáért, hatalommal való visszaélésért, kényszerítésért, hűtlen kezelésért összesen 22 év börtön- és súlyos pénzbüntetésre ítélték.

A Yonhap dél-korai hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy Pak Gun Hje kegyelme jelentős hatással lehet a jövő márciusi elnökválasztásra. Hívei már jó ideje követelték a korábbi elnök szabadon engedését. A legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei szerint Jun Szok Jol volt dél-koreai főügyész, a Néphatalom Pártjának jelöltje és Li Dzse Mjung, a kormányzó liberális Demokrata Párt jelöltje fej-fej mellett küzd majd az államfőválasztáson.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!