<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nagyon visszaestek az autóeladások Oroszországban.

Oroszországban igen jelentősen, 78,5 százalékkal, 32 ezer 706-ra zuhant az új autók és haszongépjárművek eladása áprilisban éves összevetésben - közölte az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat tömörítő szervezet, az AEB autógyártó-bizottsága szerdán.

Márciusban 62,9 százalékkal esett az új járművek értékesítése, miután februárban 4,8 százalékkal, januárban 3,7 százalékkal csökkent éves összevetésben. Az idei első négy hónapban összesen 293 ezer 846 új járművet értékesítettek, 43 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. 

Nem kellenek az új autók az oroszoknak. Fotó: Depositphotos
Nem kellenek az új autók az oroszoknak. Fotó: Depositphotos

Oroszországban tavaly 4,3 százalékkal nőtt, és meghaladta az 1,66 milliót az eladott új járművek száma. Az idén áprilisban a legkeresettebb típus a Lada Granta volt, amelyet a Lada Vesta és a Lada Niva követetett. Az első tízbe bekerült a Hyundai Solaris, a Kia Rio, a Hyundai Creta, a Renault Logan, a Lada Largus VP, a Skoda Rapid PA II és a Renault Duster.

Az autómárkák áprilisi eladási listáját a Lada vezette, amelyet a Kia, a Hyundai, a Renault, a GAZ, az UAZ, a Skoda, a Mitsubishi, a VW és a kínai Haval követett.

(MTI)