Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Valkai Nikoletta Valkai Nikoletta

Egyelőre csak figyelmeztetik a dolgozókat és a látogatókat, az Országgyűlés is ülésezik a jövő héten, de Kövér László már kért egy protokollt arra az esetre, ha súlyosbodik a fertőzésveszély.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a koronavírus-fenyegetés miatt takaréklángra kapcsolt az Európai Parlament (EP), miszerint három hétig csupán a jogalkotó tevékenységre korlátozzák a munkát, jelentősen korlátozva a hozzáférést az intézményhez - írta laptársunk, a Privátbankár.hu.

A korlátozások legkisebb mértékben a jogalkotói munkát érintik. Így a parlament megtartja jövő heti strasbourgi plenáris ülését, és a minimum három hetes időszak alatt a szakbizottságok és az EP vezető döntéshozatali testületei is zavartalanul ülésezhetnek. Hasonlóan az újságírók számára is szavatolják a korlátlan hozzáférést az EP épületeihez. 

Nem tartanak szemináriumokat, meghallgatásokat, konferenciákat, kulturális eseményeket és kiállításokat és fogadásokat sem. A képviselőket arra kérik, hogy a következő három hétben ne fogadjanak az intézmény falai között látogatócsoportokat sem.

Fokozott higiéniai normák 

Magyarországon még nem ekkora a készültség. Megkerestük az Országgyűlés Sajtóosztályát, hogy megtudjuk, terveznek-e vagy már életbe léptettek az EP-hez hasonló intézkedéseket.

Ólomablakok az Országház Kossuth Lajos tér felőli folyosóján (MTI Fotó: Illyés Tibor)Ólomablakok az Országház Kossuth Lajos tér felőli folyosóján (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Tájékoztatásuk szerint egyrészt figyelmeztetik a hivatali dolgozókat és az Országházba érkező látogatókat a „higiéniai normák fokozott betartására”, valamint fertőtlenítik a látogatói útvonalat is. Emellett folyamatosan nyomon követik az operatív törzs tájékoztatásait és a népegészségügyi hatóságok intézkedéseit is.

Kövér László házelnök a mai házbizottsági ülésen elhangzott felkérésének megfelelően pedig az Országgyűlés Hivatala haladéktalanul kidolgozza azt a protokollt, amelyet követni kell amennyiben a fertőzésveszély ezt indokolja – közölték.

Összeül a parlament

Az Országgyűlésben sem áll le a munka. A parlament honlapjára csütörtök délután felkerült az Országgyűlés tavaszi ülésszakának következő napirendje, eszerint március 9-én és 10-én, jövő hét hétfőn és kedden is ülésezni fog a parlament.

Kérdés, hogy a vírus miatt most mi az irányadó a minisztereknek számára, esetleg le kell mondaniuk a külföldi útjaikat. Ezzel kapcsolatban megkerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát is. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.