TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A K&H Bank vezető elemzője, Németh Dávid nemzetközi hatásokkal magyarázza a hazai ipar fejlődésének mérséklődését.

Februárban 4,1 százalékos éves növekedést ért el a magyar ipar, a szezonálisan és naptárhatással korrigált adatok szerint a havi szintű növekedés pedig 0,5 százalékos volt. A februári adatok lassulást jelentenek, ugyanis januárban az éves növekedés közel 7 százalékot tett ki, decemberhez képest pedig 1,5 százalékos volt a bővülés.

A K&H Bank  pénteki közleménye idézi Németh Dávid, a bank vezető elemzőjének véleményét, aki szerint a magyar ipar teljesítménye függ a nemzetközi környezettől. Márpedig a februári német ipari adatok gyengére sikerültek, ott az éves növekedés 2,6 százalékra lassult a januári 6,3 százalékról. Ez óvatosságra ad okot magyar szempontból, mivel Magyarországnak Németország a legnagyobb kereskedelmi partnere. A nemzetközi porondon további kockázatot jelentenek a jövőben Donald Trump amerikai elnök eddig bejelentett és tervezett intézkedései, amelyek feszültséget kelthetnek a globális kereskedelemben.

Ugyanakkor pozitív hatással lesznek a magyar ipar teljesítményére a következő 1-2 évben kiépülő új - többek között járműipari - gyártókapacitások. A szakember szerint a jelenlegi kilátások alapján 2018-ban a magyar ipar 5 százalék körüli emelkedésre lehet képest.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.