1p

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy eladják az ingatlant, az épület kiürítését már meg is kezdték.

Eladja az állam a mátraházai honvéd üdülőt, vagyis a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot – értesült a Gyöngyös Ma című lap, amit a Honvédelmi Minisztérium is megerősített. Az intézményt szeptember 4-én minden magyarázat nélkül bezárták, a hónap közepén pedig már zajlott az épület kiürítése. A HM a lapnak küldött válaszában úgy fogalmazott, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag

szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt.

Az épület ugyan a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, de a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Utóbbi az eladás részleteit firtató kérdésekre nem válaszolt. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat, így valószínű, hogy még előkészítés alatt állhat a tranzakció.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!