<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pazar fekvésű földrészletet ifjabb Mészáros Lőrinc Eppel Jánostól, a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária korábbi vezetőjétől vásárolja meg.

Tihany egyik legjobb fekvésű földjének újabb darabja kerülhet a Mészáros családhoz – derítette ki az RTL. Egyelőre még csak a vásárlási szándékról szóló adásvételi szerződés került nyilvánosságra, a tulajdoni lapokon még nem jegyezték be a változást.

A megállapodás szerint az 5484 négyzetméteres ingatlannak nagyjából a 15 százalékát vásárolja meg ifjabb Mészáros Lőrinc.

A telek 104 millió forintért cserél gazdát, de pénzmozgás nem lesz, mert az eladónak, Eppel Jánosnak – aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az elnöke, korábban pedig a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária vezetője volt – „teljesítési kötelezettsége” áll fenn Mészáros Lőrinc fiával szemben, így a vételárat teljes egészében ebből írják majd le.

A lap kereste ifjabb Mészáros Lőrincet, de megkeresésükre nem válaszolt, míg Eppel János annyit közölt, hogy az adásvételt részben magánügynek, részben pedig üzleti titoknak tekinti, ezért nem szeretné kommentálni.

Az eladó: Eppel János, a Porsche Hungária korábbi vezetője (Fotó: Füred TV / YouTube)
Az eladó: Eppel János, a Porsche Hungária korábbi vezetője (Fotó: Füred TV / YouTube)

Az ingatlannak, mely „rét és gazdasági épület” besorolású, még két további tulajdonosa van. Egy magánszemély, aki még a nyáron állapodott meg az ifjabb Mészárossal az eladásról 300 millió forintért, illetve az Art-Com Kft., mely az idősebb Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealapnak az érdekeltségébe tartozik.

A vevő a szerződés aláírásával azt is vállalta, hogy öt évig nem adja el a termőföldet és azt mezőgazdasági tevékenység céljára használja.