<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Talán te is hallottad már, hogy a nevetés gyógyít, és jó hatással van a szervezetre. Lehet, hogy azt is megfigyelted már, hogy egy kiadós nevetés után szinte földöntúlian könnyűnek érzed magad és azt gondolod, hogy bármire képes vagy. Ilyenkor megismerkedhetsz a nevetés gyógyító erejével, ami hatással van mindenre, ami veled történik. 

Mi a nevetés?

Kutatók sem jutottak még egységes álláspontra azzal kapcsolatban, hogy miért is nevetünk. Lehet, hogy ez az őskorból maradt vissza, mint a diadalittas üvöltés elfogadhatóbb kifejezése? Talán a váratlan és meglepő dolgokra reagálunk ezzel? Esetleg egy szelepként funkcionál, hogy kiengedjük a bennünk felgyülemlett stresszt egy kiadós nevetéssel? Bármelyik legyen is az igazság, mindenképp hasznos és felemelő dolog kifejezni az örömünket. 

A nevetésnek számos fajtája van, úgymint a felszabadult, állatias öröm, vagy amikor viccesnek találunk valamit. Akkor is nevetünk, ha épp kínosan feszengünk vagy épp kárörvendünk egy történésen. Mind különböző, de mind nevetés.

Kutatások bizonyították be, hogy a betegségek tünetei általában kötődnek az egyén életében jelen lévő stresszhez, terheléshez, aggodalomhoz vagy akár szorongáshoz is. Ezzel szemben a pozitív érzések és tapasztalatok természetesen az ellenkező hatást fejtik ki, azaz kellemes és gyógyító irányba terelik a mindennapjainkat. 

A nevetés hatásai a szervezetre

Belegondoltál már, hogy egy nevetés összesen 15 izmot mozgat meg az arcodon? Ugye, hogy milyen jó kis torna, különösebb erőfeszítés nélkül?
 
A nevetés során emelkedik a pulzusszám, és a vérkeringés is meglehetősen aktívabb lesz a testünkben. Az ebből fakadó gyakori lélegzetvétel következtében cserélődik az oxigén a szervezetben, így frissebben és tisztább fejjel tudunk gondolkodni. A test stresszes, megfeszített izmai is ellazulnak, mint a mell- és a hasizmok.

Ahogy látható, a nevetés igazi gyógyírként tud szolgálni rengeteg problémára, így mindenképp érdemes minél többet nevetni, és megtalálni azokat az elfoglaltságokat, amik inspirálnak és nevetésre ösztönöznek. Ha természetes módon csökkentenéd a szervezetedben a stresszhormon szintjét, akkor érdemes Guarana és B-vitamin komplex tartalmú étrend-kiegészítőket fogyasztani.

A nevetés további áldásos hatásai közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, de csökkenti a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét a szervezetben. Endorfint, azaz boldogsághormont termel a szervezetben, aminek hatására kiegyensúlyozottabb, éberebb leszel, igazi eufórikus élményt okoz. (Pont, mint a csoki!)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.