3p

Talán te is hallottad már, hogy a nevetés gyógyít, és jó hatással van a szervezetre. Lehet, hogy azt is megfigyelted már, hogy egy kiadós nevetés után szinte földöntúlian könnyűnek érzed magad és azt gondolod, hogy bármire képes vagy. Ilyenkor megismerkedhetsz a nevetés gyógyító erejével, ami hatással van mindenre, ami veled történik. 

Mi a nevetés?

Kutatók sem jutottak még egységes álláspontra azzal kapcsolatban, hogy miért is nevetünk. Lehet, hogy ez az őskorból maradt vissza, mint a diadalittas üvöltés elfogadhatóbb kifejezése? Talán a váratlan és meglepő dolgokra reagálunk ezzel? Esetleg egy szelepként funkcionál, hogy kiengedjük a bennünk felgyülemlett stresszt egy kiadós nevetéssel? Bármelyik legyen is az igazság, mindenképp hasznos és felemelő dolog kifejezni az örömünket. 

A nevetésnek számos fajtája van, úgymint a felszabadult, állatias öröm, vagy amikor viccesnek találunk valamit. Akkor is nevetünk, ha épp kínosan feszengünk vagy épp kárörvendünk egy történésen. Mind különböző, de mind nevetés.

Kutatások bizonyították be, hogy a betegségek tünetei általában kötődnek az egyén életében jelen lévő stresszhez, terheléshez, aggodalomhoz vagy akár szorongáshoz is. Ezzel szemben a pozitív érzések és tapasztalatok természetesen az ellenkező hatást fejtik ki, azaz kellemes és gyógyító irányba terelik a mindennapjainkat. 

A nevetés hatásai a szervezetre

Belegondoltál már, hogy egy nevetés összesen 15 izmot mozgat meg az arcodon? Ugye, hogy milyen jó kis torna, különösebb erőfeszítés nélkül?
 
A nevetés során emelkedik a pulzusszám, és a vérkeringés is meglehetősen aktívabb lesz a testünkben. Az ebből fakadó gyakori lélegzetvétel következtében cserélődik az oxigén a szervezetben, így frissebben és tisztább fejjel tudunk gondolkodni. A test stresszes, megfeszített izmai is ellazulnak, mint a mell- és a hasizmok.

Ahogy látható, a nevetés igazi gyógyírként tud szolgálni rengeteg problémára, így mindenképp érdemes minél többet nevetni, és megtalálni azokat az elfoglaltságokat, amik inspirálnak és nevetésre ösztönöznek. Ha természetes módon csökkentenéd a szervezetedben a stresszhormon szintjét, akkor érdemes Guarana és B-vitamin komplex tartalmú étrend-kiegészítőket fogyasztani.

A nevetés további áldásos hatásai közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, de csökkenti a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét a szervezetben. Endorfint, azaz boldogsághormont termel a szervezetben, aminek hatására kiegyensúlyozottabb, éberebb leszel, igazi eufórikus élményt okoz. (Pont, mint a csoki!)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!