1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar lakosság számára nagy könnyebbséget jelen, hogy az általuk fizetett rezsiköltségek rögzítettek. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nem lesz hatással a gázárak megugrása, hiszen áttételesen számos hatással kell számolni.

A hazai lakosság nem fogja közvetlenül megérezni a felrobbanó gázárakat, mindez azonban nem azt jelenti, hogy semmiféle hatása nem lesz a folyamatoknak. A vállalatok többsége ugyanis a költségek növekedését megpróbálja továbbhárítani.

Az elmúlt hetekben számos szektor volt, amelynek képviselői jelezték a problémáikat. Köztük acél-, cement-, műtrágya- vagy és üveggyártó vállalatoknak az energiaárak emelkedése miatt fel kellett függeszteniük vagy csökkenteniük kellett a termelést Európában. Ezek közül érdemes kiemelni, hogy a magyar ipar számára a járműgyártás kulcsfontosságú, amely számára a chiphiány mellett aligha jönne jól, ha esetleg az acél is hiánycikk lenne. Hazánk számára hasonlóan problémásnak tűnik a műtrágya árának megugrása, ez ugyanis a mezőgazdasági termelőkre plusz terhet jelent. Mindez pedig valószínűleg az élelmiszerárakban is vissza fog köszönni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!