<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar lakosság számára nagy könnyebbséget jelen, hogy az általuk fizetett rezsiköltségek rögzítettek. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nem lesz hatással a gázárak megugrása, hiszen áttételesen számos hatással kell számolni.

A hazai lakosság nem fogja közvetlenül megérezni a felrobbanó gázárakat, mindez azonban nem azt jelenti, hogy semmiféle hatása nem lesz a folyamatoknak. A vállalatok többsége ugyanis a költségek növekedését megpróbálja továbbhárítani.

Az elmúlt hetekben számos szektor volt, amelynek képviselői jelezték a problémáikat. Köztük acél-, cement-, műtrágya- vagy és üveggyártó vállalatoknak az energiaárak emelkedése miatt fel kellett függeszteniük vagy csökkenteniük kellett a termelést Európában. Ezek közül érdemes kiemelni, hogy a magyar ipar számára a járműgyártás kulcsfontosságú, amely számára a chiphiány mellett aligha jönne jól, ha esetleg az acél is hiánycikk lenne. Hazánk számára hasonlóan problémásnak tűnik a műtrágya árának megugrása, ez ugyanis a mezőgazdasági termelőkre plusz terhet jelent. Mindez pedig valószínűleg az élelmiszerárakban is vissza fog köszönni.

hirdetés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.