<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A szokásos, háborús hangvételű videós és rádiós szpotokra a jelentést elmagyarázó röplapok érkeztek válaszul.

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament - írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lap értesülése szerint tájékoztató akcióval is reagál az Európai Parlament által múlt héten elfogadott Sargentini-jelentésre a kormány. Televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

A tévészpot a Facebookon kedden debütált, és a szokásos, háborús hangvételt hozza, főszerepben az utolsó akcióhősként pozicionált Orbán Viktorral:

A Magyar Idők emlékeztet arra, hogy a tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon, a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

A magyar Országgyűlés pedig határozatban utasíthatja vissza a Sargentini-jelentésben foglaltakat, az EP-szavazást és a zsarolást a határvédelem nemzeti hatáskörének elvételével, miután Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője erre vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Mindeközben a Momentum ellenkampányt indított Budapesten, ők szórólapokat osztogatnak, melyben elmagyarázzák a Sargentini-jelentést. 

"Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat" 

- áll a papíron, majd kifejtik azt a 12 pontot, melyben Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek:

 • a választási rendszer a Fidesz érdekei szerinti átalakítása
 • az alkotmány folyamatos módosítgatása
 • az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása
 • a korrupció
 • a tömeges megfigyelés lehetőségének kialakítása
 • a sajtószabadság korlátozása
 • az egyetemi autonómia korlátozása
 • a vallásszabadság korlátozása
 • az egyesülési szabadság korlátozása
 • a hátrányos megkülönböztetések, melyeket a kormány család- és menekültpolitikája eredményez
 • és hogy a kormány nem lép fel a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés ellen.

(via MTI, 444)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.