2018. szeptember 19. 09:17
mfor.hu

A szokásos, háborús hangvételű videós és rádiós szpotokra a jelentést elmagyarázó röplapok érkeztek válaszul.

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament - írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lap értesülése szerint tájékoztató akcióval is reagál az Európai Parlament által múlt héten elfogadott Sargentini-jelentésre a kormány. Televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

A tévészpot a Facebookon kedden debütált, és a szokásos, háborús hangvételt hozza, főszerepben az utolsó akcióhősként pozicionált Orbán Viktorral:

A Magyar Idők emlékeztet arra, hogy a tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon, a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

A magyar Országgyűlés pedig határozatban utasíthatja vissza a Sargentini-jelentésben foglaltakat, az EP-szavazást és a zsarolást a határvédelem nemzeti hatáskörének elvételével, miután Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője erre vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Mindeközben a Momentum ellenkampányt indított Budapesten, ők szórólapokat osztogatnak, melyben elmagyarázzák a Sargentini-jelentést. 

"Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat" 

- áll a papíron, majd kifejtik azt a 12 pontot, melyben Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek:

 • a választási rendszer a Fidesz érdekei szerinti átalakítása
 • az alkotmány folyamatos módosítgatása
 • az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása
 • a korrupció
 • a tömeges megfigyelés lehetőségének kialakítása
 • a sajtószabadság korlátozása
 • az egyetemi autonómia korlátozása
 • a vallásszabadság korlátozása
 • az egyesülési szabadság korlátozása
 • a hátrányos megkülönböztetések, melyeket a kormány család- és menekültpolitikája eredményez
 • és hogy a kormány nem lép fel a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés ellen.

(via MTI, 444)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.