1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Shell ígéretet tett arra, hogy leállítja az oroszországi olajvásárlást, és elnézést kért, amiért a hétvégén olcsó orosz kőolajat vett.

Az óriáscég azt is közölte, hogy bezárja az országban lévő összes benzinkútját – írja a BBC. A hétvégén erősen kritizálták a Shellt, miután kedvezményes áron orosz nyersolajat vásárolt.

A cég közölte, bezárnak közel 500 benzinkutat. Fotó: depositphotos
A cég közölte, bezárnak közel 500 benzinkutat. Fotó: depositphotos

 „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a múlt heti döntésünk helytelen volt és elnézést kérünk" – mondta Ben van Beurden, a Shell vezérigazgatója. A cég közlése szerint azonnal leállítják az orosz kőolaj vásárlását, és bezárnak közel 500 benzinkutat. A vállalat kilépése az orosz olaj- és gázpiacról várhatóan eltart egy ideig.

Az nem világos a BBC szerint, hogy miként fogja pótolni a Shell a kieső orosz olajat, ami a cég készleteinek körülbelül nyolc százalékát jelenti. A Shell jelezte, a jövőben továbbra is együttműködik az Ukrajnában zajló háború miatt hozott szankciókkal kapcsolatban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!