<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Shell ígéretet tett arra, hogy leállítja az oroszországi olajvásárlást, és elnézést kért, amiért a hétvégén olcsó orosz kőolajat vett.

Az óriáscég azt is közölte, hogy bezárja az országban lévő összes benzinkútját – írja a BBC. A hétvégén erősen kritizálták a Shellt, miután kedvezményes áron orosz nyersolajat vásárolt.

A cég közölte, bezárnak közel 500 benzinkutat. Fotó: depositphotos
A cég közölte, bezárnak közel 500 benzinkutat. Fotó: depositphotos

 „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a múlt heti döntésünk helytelen volt és elnézést kérünk" – mondta Ben van Beurden, a Shell vezérigazgatója. A cég közlése szerint azonnal leállítják az orosz kőolaj vásárlását, és bezárnak közel 500 benzinkutat. A vállalat kilépése az orosz olaj- és gázpiacról várhatóan eltart egy ideig.

Az nem világos a BBC szerint, hogy miként fogja pótolni a Shell a kieső orosz olajat, ami a cég készleteinek körülbelül nyolc százalékát jelenti. A Shell jelezte, a jövőben továbbra is együttműködik az Ukrajnában zajló háború miatt hozott szankciókkal kapcsolatban.