2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Két és félmilliárd forintból, hat helyen, összesen 14 kilométeren újulnak meg utak Békés vármegyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

Felújítják a 4434-es számú, Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út több mint egy kilométerét bruttó 294 millió forintból. A Szarvas-Orosháza közti, 4404-es számú út csaknem 3 kilométerét mintegy bruttó 548 millió forintból. A Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes közti, 4642-es úton 1,34 kilométert újítanak fel bruttó 288 millió forintból; a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza közti 4429-es út csaknem 5 kilométerét pedig 565 millió forintból.

Múlt pénteken sajtótájékoztatón bejelentették, hogy megújul a 4252 jelű Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakasza bruttó 499 millió forintból; és a 4219 jelű Furta-Gyula összekötő út 1,5 kilométeres szakasza bruttó 372 millióból.

Az összeg az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) úgynevezett maradványforrásából származik. A kivitelezést a Szarvas-Orosháza, valamint a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő úton a Swietelsky Magyarország Kft.; a többi helyen a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. végzi. Utóbbi Szíjj László közbeszerzéseket sorozatban nyerő cégbirodalmának zászlóshajója.

(MTI/mfor)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!