TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Az első nyolc hónapban az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 105 ezret, ami némi emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest, amikor összesen 101 404 ingatlan-adásvétel történt - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján.

A közlemény szerint augusztusban 13 869 lakóingatlan cserélt gazdát, ami minimális erősödést jelez 2017. augusztusához képest, amikor 13 787, a 2016. nyolcadik hónapjában mért 11 814 ingatlan-adásvételhez viszonyítva viszont már 17 százalékos a bővülés. Hozzátették, 2009 és 2013 között egyik évben sem volt összesen annyi tranzakció, mint idén január-augusztusban.

A Duna House (DH) korábbi közlése szerint a társaság idén a tavalyinál több, mintegy 160-180 ezer ingatlanpiaci tranzakcióra számít. A lakásárakról megjegyezték, 2018-ban a tavalyi évhez képest 10-12 százalékos emelkedésre számítanak.

A panellakások ára a fővárosban kerületenként eltérő mértékben nőtt, átlagosan 12 százalékkal emelkedtek az első fél évben az előző fél évhez képest. A tavalyi év második felében 357 ezer forint volt egy négyzetméter, amely az első fél évben meghaladta a 400 ezer forintot. A legjelentősebb emelkedést a X., a XIV. és a XIII. kerületben tapasztalták.

A budapesti téglalakások négyzetméterára 5 százalékkal, 541 ezer forintra nőtt 2018 első felében az azt megelőző fél évhez képest. A legdrágább lakások továbbra is az V. kerületben vannak, ahol 914 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár - közölte a Duna House.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.