<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hiába állította a magyar kormány folyamatosan azt, hogy olcsón vesszük az orosz gázt, a számok mást mutatnak. Még a tőzsdei árnál is sokkal többet fizetünk Moszkvának.

Oroszország augusztusban már 12 százalékkal drágábban adta a gázt Magyarországnak a két hónappal korábbi irányadó tőzsdei árhoz képest, írja a Népszava. A lap arról is beszámolt, hogy Nagy Márton állításával szemben orosz gázárunk augusztusig bizonyosan nem az egy, hanem a két hónappal korábbi tőzsdei árat követte, amelyet a KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján számoltak ki. A két ív legalábbis két hónapos csúsztatással esik majdnem egybe. Ugyanakkor az adatok szerint Putyin január óta az - eleve soha nem látott szintű - tőzsdei szintekhez képest is egyre nagyobb sáppal méri nekünk a fűtőanyagot.

A Népszava számítása szerint három hónapja Magyarország ezer köbméterenként átlag 1179 eurót fizethetett az oroszoknak. Ez 12 százalékkal haladja meg a két hónappal korábbi, vagyis júniusi, irányadónak tekinthető tőzsdei árszintet. Az eltérés százalékban több mint egy éves rekord. A forgalmat és az árat összeszorozva a lap arra jutott, hogy Magyarország – lényegében a magyar állam – csak augusztusban 155 milliárd forinttal dagasztotta a gázáron keresztül Vlagyimir Putyin háborús pénztárcáját.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.