<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A mikroblog egy hete nem érvényesíti a Covid-19-cel kapcsolatban a félrevezető tájékoztatás elleni irányelvét, azaz bárki bármit állíthat a vírusról vagy az ellene alkalmazott vakcinákról. A változtatás a közegészségügyi szakemberek körében csalódást keltett.

A Twitter a továbbiakban nem érvényesíti a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a félretájékoztatás elleni irányelvét, a döntés a közegészségügyi szakemberek és a médiakutatók körében komoly aggodalmat keltett. A szakértők szerint a változtatás súlyos következményekkel járhat, ha a téves információk elriasztják az embereket a védőoltástól és a továbbra is terjedő SARS CoV-2 elleni egyéb intézkedésektől.

A figyelmes felhasználók – helyi idő szerint – hétfő este vették észre a változást, az egymondatos frissítést a Twitter szabályai között: „november 23-tól kezdve a Twitter nem érvényesíti a Covid-19-cel kapcsolatban a félrevezető tájékoztatás elleni irányelvét”.

Keddre néhány felhasználó már ki is próbálta a mikroblog új, kevesebb szabályt érvényesítő politikáját, mely azután kezdődött, hogy Elon Musk amerikai milliárdos megvásárolta a platformot.

Elon Musk cége már nem ellenőrzi az állítások valóságtartalmát. Fotó: Depositphotos
Elon Musk cége már nem ellenőrzi az állítások valóságtartalmát. Fotó: Depositphotos

A Twitter döntése, mely szerint a továbbiakban nem törli a Covid-19 elleni vakcinák biztonságosságára vonatkozó hamis állításokat, a közegészségügyi szakemberek körében csalódást keltett.

„A platform 100 százalékos felelőssége, hogy a káros tartalomtól megvédje a felhasználóit. Ez teljesen elfogadhatatlan” – írta Paul Russo, a New York-i Yeshiva Egyetem Katz School of Science and Health dékánja.

Musk, aki maga is terjesztett téves információt a Covid-19-ről, jelezte, hogy vissza akarja vonni a Twitter sok korábbi szabályát, amelyekkel a félrevezető információk ellen küzdött a portál.

(MTI)